Oude activiteiten

Oude activiteiten

Single Event 2 juni

Voor alle singles in de Noorderkerk is er op donderdag 2 juni een event om onder het genot van een goede maaltijd elkaar te ontmoeten en te spreken over de plek van singles in de kerk.

Stille Week 2022

In de Goede Week staan we elke avond stil bij de gang van Jezus naar het kruis. Aanvang 19.30 uur.

Gelovige Burgers

Een negendelige serie verdiepingsdiensten over de verhouding tussen God en de publieke wereld.

Kerkbalans 2022

Geef vandaag, voor de kerk van morgen!

Geloofsinzicht – Job

In drie avonden GeloofsInzicht gaan we onder leiding van dominee Johan Visser op ontdekkingstocht in het Bijbelboek Job, dat ons in alle rauwheid confronteert met de grote en pijnlijke vragen van het lijden.

Cursus: Vincent meets God

We kijken naar schilderijen, lezen brieven en gaan aan de hand daarvan met elkaar en de Bijbel in gesprek. Zo laten we ons inspireren in onze zoektocht naar God en de zin van het leven.

Tien woorden van leven

Een serie verdiepingsdiensten over de tien geboden.

Vincent meets Rembrandt – The making of

19 september, 12 uur, extra VmR experience voor de mensen uit de Jordaan.

Paaswandeling

Wandeling in de Jordaan

Geloven in de eindtijd

4 gespreksavonden in maart-april

Kraak de code

Gezinsspel rondom Pasen: 'Kraak de code'!

Kunstmarkt in de Noorder

Op 18 en 19 december 2020 is er een kerstkunstmarkt de Noorderkerk, georganiseerd door kunstenaars uit het centrum in samenwerking met Second Step en de Noorderkerk.

Midweekgebed

Samen bidden in tijden van Corona

Ds. Jan Koopmans symposium 29 oktober

Koopmans was tijdens de oorlog verbonden aan de Noorderkerkgemeente. Daarom herdenken we hem niet alleen met en voor de stad, maar organiseren we ook een aantal activiteiten voor de gemeente. Aftrap is het symposium op 29 oktober, “Bijna te laat! Vrijheid herdenken in tijden van Big Data”.

Geloofsinzicht – Bonhoeffer

In 2 blokken van 4 avonden verdiepen we ons inzicht in het geloof. Eerste serie gaat over Bonhoeffer

Stromen van leven

Bij veel mensen, in de kerk niet minder dan daarbuiten, leeft het verlangen naar een diepere vorm van geestelijk leven. In de maanden september tot en met december geven we in een serie verdiepingsdiensten aandacht aan verschillende vormen van spiritualiteit die we kennen uit de grote christelijke traditie.

Kinderkerk met Pasen

Speciale Online Kinderkerk voor Pasen! Met het paasverhaal voor jullie verteld.

Bijna te laat! – Koopmans 2020

Op woensdag 25 maart organiseren we een herdenking over de vraag: wie redt onze vrijheid vandaag? Daarbij laten we ons inspireren door het verhaal van Koopmans: hoe zou hij deze vraag beantwoord hebben in de context van huidige technologische ontwikkelingen van big data?

Paasbrunch – gaat niet door

Met Pasen zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een lekkere brunch. Op 2e Paasdag is tijdens het eten alle tijd voor kennismaken, interessante gesprekken en gezellig tafelen.

Inspired Life!

In een nieuwe serie verdiepingsdiensten staan de predikanten Johan Visser en Paul Visser stil bij wat een ‘heilig leven’ is. Hoe werkt God in jouw dagelijks leven? Hoe is God aanwezig in mijn bezigheden? En wat vraagt het van mij om in alle gewone dingen met God te leven? Op tien zondagavonden in de periode […]

Cursus ‘Leven met Hoop’

Goed daarom dat er in de gemeente een plek is waar die vragen en twijfels op tafel kunnen komen en we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Het Hart op Tafel, een plek om samen in begrip en openheid met elkaar het gesprek aan te gaan.

BijbelWijs

Wil je meer te weten komen over wat geloven is, hoe je ertoe komt, waar het over gaat en wat het met je doet, dan is deze kring echt iets voor jou: op een ontspannen en open manier gaan we samen op ontdekkingstocht. Je wordt er zeker wijzer van!

God op de Gracht

Vaak hebben we het idee dat geloven in God niet combineert met de wetenschap, het lijden in de wereld en de politiek. Paul Visser gaat op drie avonden in gesprek met drie gasten, die tot geloof kwamen en het omgekeerde betogen. Uitdagend en verrassend!

Concerten

Topmusici uit binnen- en buitenland met repertoire uit alle windstreken (bijna) elke zaterdag van 14.00-15.00 uur.