Toer voor het Goede Doel – 3 juni 2023

150 km fietsen, rondje Huizen – Amsterdam – Lelystad – Huizen, inzameling voor het IZB

Toer voor het goede doel: 150 km fietsen voor IZB – zaterdag 3 juni

Dit jaar doen we met de Noorderkerk mee met de toer voor het goede doel. Dit is een fietstocht van 150 km langs meerdere pioniersplekken (waaronder onze eigen plek: Huis voor de ziel) waarmee geld op wordt gehaald voor IZB. 

Misschien wel de meest inspirerende sponsortocht van het land. Zo mag je de Toer voor het Goede Doel, dit jaar op zaterdag 3 juni, gerust omschrijven. Wielrenners staan voor de uitdaging 150 kilometer weg te trappen, waarbij ze onderweg met verschillende IZB-activiteiten kennismaken

Ditmaal omvat de route het rondje Huizen – Amsterdam – Lelystad – Huizen. De afgelopen tien keer heeft het succes van de toer zich ruimschoots bewezen. ‘De tocht brengt het pionierswerk onder de aandacht, de deelnemers zien wat er gebeurt, ze hebben onderweg goeie gesprekken én het levert financiële ondersteuning op’, aldus dominee/wielrenner Jan Holtslag. Hij organiseert de toer samen met IZB’ers Jan Waanders (pionier in Groningen) en Michaël Boon (adjunct-directeur IZB).

De aftrap vindt plaats in Huizen, bij De Brug, een gemeenschap die zich onder leiding van evangelist Jan Verkerk speciaal richt op zoekers en pasgelovigen. Een lid van het team zal iets vertellen over deze mooie pioniersplek, waar een groot verlangen – God ontmoeten en kerk-zijn – in vervulling gaat. Van het voormalige vissersdorp naar de Jordaan. In en rondom de Noorderkerk in hartje Amsterdam krijgt het pioniersproject ‘Huis voor de Ziel’ gestalte. Pionierspredikant Dick Wolters geeft de wielrenners een inkijkje in de activiteiten die worden georganiseerd voor buurtgenoten, studenten en toevallige passanten. Hiervandaan is het even doorfietsen (ruim 50 kilometer), naar de volgende pleisterplaats: Lelystad. Onder de naam Zuiderlicht wordt in de Zuiderzeewijk gepionierd door Robert van der Elst en zijn team. Het kinderwerk is hier al jaren een begrip. En dan naar de finish, waar de warme maaltijd wacht.

Een sponsortocht houdt in dat er geld wordt ingezameld, en op die regel maakt deze Toer geen uitzondering. Toch is de financiële kant niet het belangrijkste – er geldt trouwens ook geen minimumbedrag per deelnemer. De winst zit ‘m vooral in de inspiratie die de fietsers opdoen bij het bezoeken van de diverse missionaire projecten.

Wil jij of wilt u meefietsen dan wel sponsoren kijk dan op toervoorhetgoededoel.nl  of op de site van de IZB