Cursus: Vincent meets God

We kijken naar schilderijen, lezen brieven en gaan aan de hand daarvan met elkaar en de Bijbel in gesprek. Zo laten we ons inspireren in onze zoektocht naar God en de zin van het leven.

Vincent meets Rembrandt – The making of

19 september, 12 uur, extra VmR experience voor de mensen uit de Jordaan.

Tien woorden van leven

Een serie verdiepingsdiensten over de tien geboden.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Cursus Sense of Sabbat

Cursus over Bijbelse wijsheid over rust en genoeg

Retraite

Stilte, gebed en verdieping, 13-15 oktober 2021

Netwerk 20’ers en 30’ers

Ben je tussen de 20 en 40 jaar en wil je in Amsterdam leeftijdsgenoten ontmoeten? Dan is dit misschien iets voor jou!

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Open kerk

Vanaf medio september 2021 is elke zaterdag- en maandagmorgen de Noorderkerk weer open van 10:30 – 12:30 uur voor bezoekers. Loop binnen voor een moment van rust, een gesprek, een kopje koffie en thee of om gewoon even te zitten in de kerk en te genieten van de muziek.

Catechisatie

Op catechisatie leer je samen over God, de Bijbel en wat geloven betekent voor het leven. We duiken in de Bijbel en in de werkgroepjes is er alle ruimte om je vragen te stellen en de diepte in te gaan. We organiseren de catechisaties in samenwerking met de Jeruzalemkerk.

Kinderkerk

Kinderen horen er dan ook helemaal bij in de Noorderkerk. Elke zondag (behalve in de zomervakantie) is er tijdens de morgendienst kinderkerk. Na een kindermoment in de kerkdienst gaan ze in vier leeftijdsgroepen uiteen om rond een bijbelverhaal te leren, te werken, te zingen en te bidden.

Bijbelklas

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Burendiner

De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Ieder najaar zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd.

Jongeren

De Noorderkerk is een kerk voor jong en oud. Tieners en jongeren doen mee in de kerk en ontmoeten elkaar tijdens verschillende activiteiten, zoals de tienerclub en de koffiebar.

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.

Noorderkapel

Even stil worden, een kaarsje aansteken, je hart luchten. In de Noorderkapel vind je, pal naast de Noordermarkt, een plek van rust. De ingang zit aan het kerkplein, achter het hek aan de Prinsengrachtzijde van de kerk.

High Tea

De Ladies-High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor vrouwen uit de buurt. Rond een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.