Activiteiten

Kinderkerk met Pasen

Speciale Online Kinderkerk voor Pasen! Met het paasverhaal voor jullie verteld.

Bijna te laat! – Koopmans 2020

Op woensdag 25 maart organiseren we een herdenking over de vraag: wie redt onze vrijheid vandaag? Daarbij laten we ons inspireren door het verhaal van Koopmans: hoe zou hij deze vraag beantwoord hebben in de context van huidige technologische ontwikkelingen van big data?

Paasbrunch – gaat niet door

Met Pasen zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een lekkere brunch. Op 2e Paasdag is tijdens het eten alle tijd voor kennismaken, interessante gesprekken en gezellig tafelen.

Netwerk 20’ers en 30’ers

Ben je tussen de 20 en 40 jaar en wil je in Amsterdam leeftijdsgenoten ontmoeten? Dan is dit misschien iets voor jou! Het Netwerk 20’ers en 30’ers is bedoeld als platform voor laagdrempelige en informele ontmoeting tussen leeftijdsgenoten binnen, maar ook buiten de Noorderkerk. In 2020 worden er op 6 avonden activiteiten georganiseerd met een […]

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Geloven in theorie & praktijk

Dit jaar start een nieuwe lees- en leerkring die open staat voor ieder die wijzer wil worden van God en zichzelf. We lezen en bespreken samen een aantal aansprekende van C. S. Lewis.

Kerstreis

Genieten van een gezellig gezinsmoment vlak voor kerst? Elk jaar wordt er met ruim 175 kleine- en 100 grote mensen een kinderkerstreis gemaakt door de Amsterdamse Jordaan. Ga mee, stap in het verhaal, samen met je (klein)kinderen, nichtjes of neefjes, en ontmoet Jozef en Maria, Koning Herodes, Romeinse soldaten, engelen en herders! En waar is […]

Open kerk

Elke zaterdag- en maandagmorgen is de Noorderkerk van 10:30 – 12:30 uur open voor bezoekers. Loop binnen voor een moment van rust, een gesprek, een kopje koffie en thee of om gewoon even te zitten in de kerk en te genieten van de muziek.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Inspired Life!

In een nieuwe serie verdiepingsdiensten staan de predikanten Johan Visser en Paul Visser stil bij wat een ‘heilig leven’ is. Hoe werkt God in jouw dagelijks leven? Hoe is God aanwezig in mijn bezigheden? En wat vraagt het van mij om in alle gewone dingen met God te leven? Op tien zondagavonden in de periode […]

Catechisatie

Op catechisatie leer je samen over God, de Bijbel en wat geloven betekent voor het leven. We duiken in de Bijbel en in de werkgroepjes is er alle ruimte om je vragen te stellen en de diepte in te gaan. We organiseren de catechisaties in samenwerking met de Jeruzalemkerk.

Kinderkerk

Kinderen horen er dan ook helemaal bij in de Noorderkerk. Elke zondag (behalve in de zomervakantie) is er tijdens de morgendienst kinderkerk. Na een kindermoment in de kerkdienst gaan ze in vier leeftijdsgroepen uiteen om rond een bijbelverhaal te leren, te werken, te zingen en te bidden.

BijbelTalk

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Hart op tafel

Goed daarom dat er in de gemeente een plek is waar die vragen en twijfels op tafel kunnen komen en we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Het Hart op Tafel, een plek om samen in begrip en openheid met elkaar het gesprek aan te gaan.

BijbelWijs

Wil je meer te weten komen over wat geloven is, hoe je ertoe komt, waar het over gaat en wat het met je doet, dan is deze kring echt iets voor jou: op een ontspannen en open manier gaan we samen op ontdekkingstocht. Je wordt er zeker wijzer van!

Burendiner

De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Ieder najaar zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd. Aanmelden is niet meer mogelijk, we zitten vol.

Jongeren

De Noorderkerk is een kerk voor jong en oud. Tieners en jongeren doen mee in de kerk en ontmoeten elkaar tijdens verschillende activiteiten, zoals de tienerclub en de koffiebar.

Kerstavond

Elk jaar op 24 december viert de Noorderkerk Kerstavond met twee speciale diensten. Er is een kerstavonddienst om 20:00 uur, met een speciaal kindermoment en een kerstavonddienst om 22:00 uur. We zingen in beiden diensten bekende kerstliederen en we luisteren naar het kerstverhaal. Een mooie manier om de kerstdagen te beginnen.

God op de Gracht

Vaak hebben we het idee dat geloven in God niet combineert met de wetenschap, het lijden in de wereld en de politiek. Paul Visser gaat op drie avonden in gesprek met drie gasten, die tot geloof kwamen en het omgekeerde betogen. Uitdagend en verrassend!

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.


Noorderkapel

Even stil worden, een kaarsje aansteken, je hart luchten. In de Noorderkapel vind je, pal naast de Noordermarkt, een plek van rust. De ingang zit aan het kerkplein, achter het hek aan de Prinsengrachtzijde van de kerk.

Concerten

Topmusici uit binnen- en buitenland met repertoire uit alle windstreken (bijna) elke zaterdag van 14.00-15.00 uur.

High Tea

De Ladies-High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor vrouwen uit de buurt. Rond een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.