Verdiepingsdiensten ‘Vechten met de pijnlijkste vragen

Ieder mens krijgt te maken met lijden. De pijn en het raadsel van ons lijden roept vragen op. In een serie van twaalf kerkdiensten verdiepen we ons in het bijbelboek Job, waar deze vragen in alle eerlijkheid aan de orde komen.

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Catechisatie

Op catechisatie leer je samen over God, de Bijbel en wat geloven betekent voor het leven. We duiken in de Bijbel en in de werkgroepjes is er alle ruimte om je vragen te stellen en de diepte in te gaan. We organiseren de catechisaties in samenwerking met de Jeruzalemkerk.

Geloven in theorie & praktijk

Dit jaar start een nieuwe lees- en leerkring die open staat voor ieder die wijzer wil worden van God en zichzelf. We lezen en bespreken samen een aantal aansprekende van C. S. Lewis.

Kinderkerk

Kinderen horen er dan ook helemaal bij in de Noorderkerk. Elke zondag (behalve in de zomervakantie) is er tijdens de morgendienst kinderkerk. Na een kindermoment in de kerkdienst gaan ze in vier leeftijdsgroepen uiteen om rond een bijbelverhaal te leren, te werken, te zingen en te bidden.

Kerstavond

Elk jaar op 24 december viert de Noorderkerk Kerstavond met twee speciale diensten. Er is een kerstavonddienst om 20:00 uur, met een speciaal kindermoment en een kerstavonddienst om 22:00 uur. We zingen in beiden diensten bekende kerstliederen en we luisteren naar het kerstverhaal. Een mooie manier om de kerstdagen te beginnen.

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.

Kerstreis

Stap in het verhaal van de geboorte van Jezus en ontmoet Jozef en Maria, koning Herodes, Romeinse soldaten, engelen en herders. Samen met je (klein)kinderen, nichtjes of neefjes ontdek je waar het Koningskind is! De kerstreis wordt in de kerk afgesloten met een kids-diner.

Burendiner

De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Ieder najaar zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd. Aanmelden is niet meer mogelijk, we zitten vol.

Concerten

Topmusici uit binnen- en buitenland met repertoire uit alle windstreken (bijna) elke zaterdag van 14.00-15.00 uur.

BijbelWijs

Wil je meer te weten komen over wat geloven is, hoe je ertoe komt, waar het over gaat en wat het met je doet, dan is deze kring echt iets voor jou: op een ontspannen en open manier gaan we samen op ontdekkingstocht. Je wordt er zeker wijzer van!

Open kerk

Elke zaterdag- en maandagmorgen is de Noorderkerk van 10:30 – 12:30 uur open voor bezoekers. Loop binnen voor een moment van rust, een gesprek, een kopje koffie en thee of om gewoon even te zitten in de kerk en te genieten van de muziek.

Hart op tafel

Goed daarom dat er in de gemeente een plek is waar die vragen en twijfels op tafel kunnen komen en we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Het Hart op Tafel, een plek om samen in begrip en openheid met elkaar het gesprek aan te gaan.

Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.

God op de Gracht

Vaak hebben we het idee dat geloven in God niet combineert met de wetenschap, het lijden in de wereld en de politiek. Paul Visser gaat op drie avonden in gesprek met drie gasten, die tot geloof kwamen en het omgekeerde betogen. Uitdagend en verrassend!

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Jongeren

De Noorderkerk is een kerk voor jong en oud. Tieners en jongeren doen mee in de kerk en ontmoeten elkaar tijdens verschillende activiteiten, zoals de tienerclub en de koffiebar.

BijbelTalk

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Pop-up Choir

Zaterdag 21 december ben je van harte welkom om mee te zingen met het energieke en gezellige Popup Choir. Om 11:00 uur staan we bij de Noorderkerk op de Noordermarkt 48 voor een bekende kersthit.