Activiteiten

Retraite

Stilte, gebed en verdieping, 21-23 april 2021

Midweekgebed

Samen bidden in tijden van Corona

Ds. Jan Koopmans symposium 29 oktober

Koopmans was tijdens de oorlog verbonden aan de Noorderkerkgemeente. Daarom herdenken we hem niet alleen met en voor de stad, maar organiseren we ook een aantal activiteiten voor de gemeente. Aftrap is het symposium op 29 oktober, “Bijna te laat! Vrijheid herdenken in tijden van Big Data”.

Geloofsinzicht – Bonhoeffer

In 2 blokken van 4 avonden verdiepen we ons inzicht in het geloof. Eerste serie gaat over Bonhoeffer

Stromen van leven

Bij veel mensen, in de kerk niet minder dan daarbuiten, leeft het verlangen naar een diepere vorm van geestelijk leven. In de maanden september tot en met december geven we in een serie verdiepingsdiensten aandacht aan verschillende vormen van spiritualiteit die we kennen uit de grote christelijke traditie.

Kerstavond in de Noorder

Ook dit jaar vierden we op 24 december Kerstavond in de Noorderkerk.

Netwerk 20’ers en 30’ers

Ben je tussen de 20 en 40 jaar en wil je in Amsterdam leeftijdsgenoten ontmoeten? Dan is dit misschien iets voor jou! Het Netwerk 20’ers en 30’ers is bedoeld als platform voor laagdrempelige en informele ontmoeting tussen leeftijdsgenoten binnen, maar ook buiten de Noorderkerk. In 2020 worden er op 6 avonden activiteiten georganiseerd met een […]

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Kerstreis

Genieten van een gezellig gezinsmoment vlak voor kerst? Elk jaar wordt er met ruim 175 kleine- en 100 grote mensen een kinderkerstreis gemaakt door de Amsterdamse Jordaan. Ga mee, stap in het verhaal, samen met je (klein)kinderen, nichtjes of neefjes, en ontmoet Jozef en Maria, Koning Herodes, Romeinse soldaten, engelen en herders! En waar is […]

Open kerk

Elke zaterdag- en maandagmorgen is de Noorderkerk van 10:30 – 12:30 uur open voor bezoekers. Loop binnen voor een moment van rust, een gesprek, een kopje koffie en thee of om gewoon even te zitten in de kerk en te genieten van de muziek.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Catechisatie

Op catechisatie leer je samen over God, de Bijbel en wat geloven betekent voor het leven. We duiken in de Bijbel en in de werkgroepjes is er alle ruimte om je vragen te stellen en de diepte in te gaan. We organiseren de catechisaties in samenwerking met de Jeruzalemkerk.

Kinderkerk

Kinderen horen er dan ook helemaal bij in de Noorderkerk. Elke zondag (behalve in de zomervakantie) is er tijdens de morgendienst kinderkerk. Na een kindermoment in de kerkdienst gaan ze in vier leeftijdsgroepen uiteen om rond een bijbelverhaal te leren, te werken, te zingen en te bidden.

Bijbelklas

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Cursus ‘Leven met Hoop’

Goed daarom dat er in de gemeente een plek is waar die vragen en twijfels op tafel kunnen komen en we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Het Hart op Tafel, een plek om samen in begrip en openheid met elkaar het gesprek aan te gaan.

Burendiner

De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Ieder najaar zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd. 2020 slaan we even over, mogelijk dat we in 2021 weer een Noordertafel kunnen vullen.

Jongeren

De Noorderkerk is een kerk voor jong en oud. Tieners en jongeren doen mee in de kerk en ontmoeten elkaar tijdens verschillende activiteiten, zoals de tienerclub en de koffiebar.

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.


Noorderkapel

Even stil worden, een kaarsje aansteken, je hart luchten. In de Noorderkapel vind je, pal naast de Noordermarkt, een plek van rust. De ingang zit aan het kerkplein, achter het hek aan de Prinsengrachtzijde van de kerk.

Concerten

Topmusici uit binnen- en buitenland met repertoire uit alle windstreken (bijna) elke zaterdag van 14.00-15.00 uur.

High Tea

De Ladies-High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor vrouwen uit de buurt. Rond een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.