Geloven in theorie @ praktijk

Dit jaar start een nieuwe lees- en leerkring die open staat voor ieder die wijzer wil worden van God en zichzelf. We lezen en bespreken samen een aantal aansprekende van C. S. Lewis.

Biblio-Drama

Met Bibliodrama gaan we in vijf avonden de bijbel door en staan aan de hand van sprekende verhalen in vijf ‘bedrijven’ stil bij belangrijke momenten op de weg die God met ons gaat. Ervaar zo aan den lijve het grote verhaal van toen, hier en nu.

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.

Catechisatie

Op catechisatie leer je samen over God, de Bijbel en wat geloven betekent voor het leven. We duiken in de Bijbel en in de werkgroepjes is er alle ruimte om je vragen te stellen en de diepte in te gaan. We organiseren de catechisaties in samenwerking met de Jeruzalemkerk.

Jongeren

De Noorderkerk is een kerk voor jong en oud. Tieners en jongeren doen mee in de kerk en ontmoeten elkaar tijdens verschillende activiteiten, zoals de tienerclub en de koffiebar.

Burendiner

De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Ieder najaar zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd.

Open kerk

Elke zaterdag- en maandagmorgen is de Noorderkerk van 10:30 – 12:30 uur open voor bezoekers. Loop binnen voor een moment van rust, een gesprek, een kopje koffie en thee of om gewoon even te zitten in de kerk en te genieten van de muziek.

Kerstavond

Elk jaar op 24 december viert de Noorderkerk Kerstavond met twee speciale diensten. Er is een kerstavonddienst om 20:00 uur, met een speciaal kindermoment en een kerstavonddienst om 22:00 uur. We zingen in beiden diensten bekende kerstliederen en we luisteren naar het kerstverhaal. Een mooie manier om de kerstdagen te beginnen.

God op de Gracht

Begin dit jaar is er een serie gespreksavonden geweest waarin BN-ers kwetsbaar een inkijkje in hun kijk op God gaven. De verslagen van deze avonden vind je op deze pagina terug.

Noorderkapel

Even stil worden, een kaarsje aansteken, je hart luchten. In de Noorderkapel vind je, pal naast de Noordermarkt, een plek van rust. De ingang zit aan het kerkplein, achter het hek aan de Prinsengrachtzijde van de kerk.

Kerstreis

Stap in het verhaal van de geboorte van Jezus en ontmoet Jozef en Maria, koning Herodes, Romeinse soldaten, engelen en herders. Samen met je (klein)kinderen, nichtjes of neefjes ontdek je waar het Koningskind is! De kerstreis wordt in de kerk afgesloten met een kids-diner.

Concerten

Topmusici uit binnen- en buitenland met repertoire uit alle windstreken (bijna) elke zaterdag van 14.00-15.00 uur.

High Tea

De Ladies-High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor vrouwen uit de buurt. Rond een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Hart op tafel

Goed daarom dat er in de gemeente een plek is waar die vragen en twijfels op tafel kunnen komen en we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Het Hart op Tafel, een plek om samen in begrip en openheid met elkaar het gesprek aan te gaan.

Kinderkerk

Kinderen horen er dan ook helemaal bij in de Noorderkerk. Elke zondag (behalve in de zomervakantie) is er tijdens de morgendienst kinderkerk. Na een kindermoment in de kerkdienst gaan ze in vier leeftijdsgroepen uiteen om rond een bijbelverhaal te leren, te werken, te zingen en te bidden.

BijbelTalk

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Verdiepingsdiensten ‘Vechten met de pijnlijkste vragen

Ieder mens krijgt te maken met lijden. De pijn en het raadsel van ons lijden roept vragen op. In een serie van twaalf kerkdiensten verdiepen we ons in het bijbelboek Job, waar deze vragen in alle eerlijkheid aan de orde komen.

Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.

BijbelWijs

Wil je meer te weten komen over wat geloven is, hoe je ertoe komt, waar het over gaat en wat het met je doet, dan is deze kring echt iets voor jou: op een ontspannen en open manier gaan we samen op ontdekkingstocht. Je wordt er zeker wijzer van!

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?