Over de Noorderkerk

Een huis voor de ziel

De gemeente

Een kerk is meer dan een gebouw of de activiteiten en kerkdiensten. Een kerk is een gemeenschap van mensen die geloven in Jezus Christus en dat geloof samen beleven en handen en voeten geven in hun leven en omgeving. De gemeente van de Noorderkerk bestaat uit een diverse groep mensen: jong en oud, hun leven lang bij de kerk, nog maar pas gelovig of nog zoekend, woonachtig in de Jordaan en daarbuiten, actief betrokken bij de kerk of alleen bij een enkele activiteit. Je bent van harte welkom om mee te doen. We hopen dat je zult ervaren dat de Noorderkerk een huis is waar je met je vragen en je verhaal terecht kunt, waar je de liefde en wijsheid van God kunt ontdekken en proeven en waar je deel kunt zijn van een gemeenschap die samen liefde en wijsheid van God met woorden en daden in de praktijk proberen te brengen.

Een monument in de Jordaan

Het gebouw

De Noorderkerk is gebouwd tussen 1620 en 1623 tijdens de grote stadsuitbreiding in de zeventiende eeuw, naar het ontwerp van Hendrick de Keyser. De Noorderkerk is één van de eerste kerken die na de Reformatie in Nederland is gebouwd. Het protestantse geloof is zichtbaar in de vorm van het gebouw: een Grieks kruis met de kansel als centrale plek, waar de Bijbel ligt die iedere zondag wordt gelezen en uitgelegd. De grote ramen met gewoon glas maken de kerk tot een licht en open gebouw. In 1849 bouwden de Amsterdamse orgelbouwers Knipscheer een orgel rond de zuil tegenover de kansel. Het kerkgebouw is een rijksmonument dat aan het einde van de twintigste eeuw grondig is gerestaureerd.

Bekijk hier de wikipedia van de Noorderkerk

Vissers in de Jordaan

Predikanten

Gemeente predikant
Pionier predikant
Kom eens langs en maak kennis

Bezoek een kerkdienst

Wil je eens een kerkdienst bijwonen of ben je wellicht door iemand uitgenodigd, voel je altijd vrij om binnen te lopen. Via deze link krijg je het overzicht van de komende diensten.

Heb je behoefte aan iemand die je welkom heet en wegwijs maakt, mail dan de scriba op scriba@noorderkerk.org.

Wat anderen zeggen

In de Noorderkerk kom ik na een week van stress even tot rust en ontmoet ik nieuwe mensen