Meedoen en lidmaatschap

Lid worden

Als je sterker betrokken wilt zijn bij de Noorderkerk, kun je lid of vriend van de kerk worden. Als protestantse kerk kent de Noorderkerk doopleden en belijdende leden. Doopleden zijn als kind gedoopt in een christelijke kerk, terwijl belijdende leden op latere leeftijd geloofsbelijdenis hebben afgelegd. Geloofsbelijdenis is een persoonlijke keuze voor het christelijk geloof, waardoor je ook deel wordt van de gemeenschap van de gelovigen.

Ter voorbereiding van de geloofsbelijdenis wordt in de Noorderkerk ieder jaar de cursus Geloof belijden aangeboden. Als je het lidmaatschap een te grote stap vindt, maar toch verbonden wil zijn met de Noorderkerk, kun je vriend worden. Als vriend ondersteun je de Noorderkerk, ontvang je uitnodigingen voor de activiteiten en kun je op je eigen manier betrokken zijn bij de kerk. Als je geen lid of vriend wilt zijn, maar de Noorderkerk toch een warm hart toedraagt, nodigen we je uit om donateur te worden. Daarmee steun je het werk van de Noorderkerk en houden we je, indien je dat wenst, op de hoogte van wat er in de Noorderkerk gebeurt.

Wil je lid, vriend of donateur worden of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Michiel Dumont door een mail te sturen aan scriba@noorderkerk.nl

Meedoen

De Noorderkerk biedt veel activiteiten, waaraan leden en niet leden meedoen. Ben je nieuwsgierig naar een thema of spreekt een activiteit je aan? Geef je op en doe mee.

Meehelpen

Om de activiteiten mogelijk te maken, zetten veel vrijwilligers zich in. We zijn altijd op zoek naar helpende handen, organisatietalent, creatievelingen en nog veel meer. Wil jij ook je talent inzetten? Laat het ons weten via scriba@noorderkerk.org

Meeleven

Heb je behoefte aan een gesprek, een luisterend oor en/of iemand die met je bidt? Neem dan contact op met een van de predikanten voor een afspraak. Zie contactpagina voor adressen en telefoonnummers.

Dopen, Trouwen of afscheid nemen

Ga je binnenkort trouwen en wil je dat je huwelijk wordt bevestigd en gezegend in de kerk? Heb je een kindje gekregen en wil dat het gedoopt wordt? Ben je een dierbare verloren en wil je dat de kerk een rouwdienst verzorgt? Dan kan dat in de Noorderkerk. Neem contact op met een van de predikanten om hierover door te praten. Zie contactpagina voor adressen en telefoonnummers.

Gebouw huren

Het gebouw is ook te huur voor verschillende activiteiten zonder dat de Noorderkerkgemeente daarbij betrokken is. Zie deze pagina voor de mogelijkheden.