Dirk de Wachter

U kunt de lezing via de link hieronder naluisteren.

In gesprek met Dirk de Wachter

In samenwerking met Licht op Zingeving komt Dirk de Wachter op woensdag 29 november naar de Noorder. De bekende Vlaamse psychiater zal spreken over De kunst van het ongelukkig zijn. Wat maakt duurzaam gelukkig? Wat is het geheim van een hoopvol leven dat verder rijkt dan optimisme? Hoe kun je in dit onmenselijke leven toch komen tot het punt dat je zegt: Count your blessings? Dirk de Wachter helpt je je de ongelukkigheden van het leven te omarmen, door het praktiseren van ‘het kleine goede’.

De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Tickets zijn te bestellen op: Dirk de Wachter the Masterclass Tickets, woe, 29 nov. 2023 om 19:30 | Eventbrite

 

Smaakt deze Masterclass naar meer? Kinderpsychiater Reino Stoffelsen en buurtdominee Dick Wolters bieden in de weken daarna een drieluik aan rondom het thema Troost. Na aanleiding van ziekte schreef de Wachter het sterk persoonlijk gekleurde boek Vertroostingen. De inzichten uit dit boek brengen we in gesprek met elkaar en God:

  • 14 december: Troost en de ander

Deze avond spreken we hoe anderen een rol spelen in het ervaren van troost en hoe veel verschillende manieren er zijn om troost te vinden en te geven.

  • 11 januari: Troost en jezelf

Vanuit zijn ervaring in de kinderpsychiatrie denkt Reino met ons na over hechting, persoonlijke ontwikkeling, trauma en veerkracht.

  • 25 januari: Troost en God

Deze avond spreken we over God, Bijbel en rituelen vanuit de christelijke traditie die helpend zijn  om troost te vinden.

De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Deze drieluik is los van de Masterclass te volgen (en andersom) en heeft meer het karakter van een gesprek ik kleine kring. Doe je mee, meld je dan aan via dit aanmeldformulier.