Klassiekers: Augustinus

Augustinus is een van de grote denkers die aan de basis van de Europese beschaving staat. Wat heeft deze Noord-Afrikaan, die 15 eeuwen geleden in het Romeinse rijk leefde ons vandaag te zeggen? In een cursus van drie avonden maak je onder leiding van ds. Johan Visser kennis met het leven en werk van Augustinus en krijg je door het lezen van teksten, een lezing en gezamenlijk gesprek een beeld van de betekenis van deze klassieker. Zijn werk en denken blijkt verrassende inzichten en wijsheid te bevatten voor thema’s en vragen van onze tijd. 

> Noorderkerk, Noordermarkt 47 Amsterdam
> Donderdag 20.00 – 22.00 uur
> 19 oktober;  9 november: lezing over door Augustinus-kenner Hans Alderliesten over levenskunst en leiderschap bij Augustinus (ook los van de hele cursus te volgen); 23 november
> kosten: € 25 (alleen lezing € 10) 
 
Lezing Klassiekers: Augustinus over levenskunst en leiderschap
 
Een lezing over een van de grootste denkers van de Europese beschaving en wat zijn inzichten ons vandaag te zeggen hebben als we zoeken naar goed leven en samenleven. In deze lezing zoekt Augustinus-kenner Hans Alderliesten naar levenswijsheid in de opvattingen van Augustinus, die ons vandaag kan inspireren tot goed leiderschap en levenskunst. 

Hans Alderliesten is onderzoeker op het gebied van maatschappelijke vraagstukken. Hij schreef verschillende boeken over de actualiteit van Augustinus en doet onderzoek naar moreel leiderschap bij de kerkvader. 
 
De lezing maakt deel uit van de cursus ‘Een kennismaking met Augustinus van Hippo’ 
> Noorderkerk, Noordermarkt 47 Amsterdam
> Donderdag 9 november, 20.00 – 22.00 uur
> Kosten: € 10 (of inbegrepen bij de prijs van de gehele cursus)
inschrijving bij Arief Felix: arieffelix@hotmail.com / 06 24360177