Category

Ontmoeting

Kerstreis door de Jordaan

Ga mee en ontdek de route door de Jordaan, langs Herodes, de Sterrenkundige en wellicht ook Kindje Jezus en geniet van het mooie, klassieke kerstverhaal.

Marriage Course

Maak tijd voor elkaar – investeer in je relatie! Start 14 september. Tijdens zeven romantische en inspirerende avonden ontdek je hoe jullie relatie nog sterker kan worden en hoe jullie tijd voor elkaar kunnen maken.

Alpha

13 september 2022 starten we met de 2e Alpha-cursus in de Noorderkerk!

Lunchdiensten in de Noorder

Elke 3e zondag van de maand gaan we op zondagmiddag een viering organiseren, met daarin ontmoeting, gebed, verdieping uit de bijbel, vieren en gesprek.

Retraite

Stilte, gebed en verdieping, 13 - 16 juni 2023

Burendiner

25 november 2022. De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Regelmatig zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd.

High Tea

De High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor onze buren uit de Jordaan en omstreken. Tijdens een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Millenials Life Support

Ben je tussen de 20 en 40 jaar en wil je in Amsterdam leeftijdsgenoten ontmoeten? Dan is dit misschien iets voor jou!

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.