Category

Kennismaking geloven

400 jaar Noorderkerk

Op 16 april 2023 is het exact 400 jaar geleden dat de eerste dienst werd gehouden in onze Noorder!

Micha cursus

Samen voor gerechtigheid

Lunchdiensten in de Noorder

Elke 3e zondag van de maand gaan we op zondagmiddag een viering organiseren, met daarin ontmoeting, gebed, verdieping uit de bijbel, vieren en gesprek.

High Tea

De High-Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Ieder seizoen zetten we de deuren wijd open voor onze buren uit de Jordaan en omstreken. Tijdens een buffet met allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen is het royaal genieten en volop tijd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te ontmoeten.

Alpha

7 februari 2023 starten we met de 2e Alpha-cursus in de Noorderkerk!

Kerst in de Noorder

Vier Kerstmiddag en -avond met ons mee in de Noorderkerk, 24 december 2022

Kerstreis door de Jordaan

Ga mee en ontdek de route door de Jordaan, langs Herodes, de Sterrenkundige en wellicht ook Kindje Jezus en geniet van het mooie, klassieke kerstverhaal.

Burendiner

25 november 2022. De Noorderkerk, in het hart van de Jordaan, wil een plek zijn waar buren, kerkgangers en andere Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten. Regelmatig zetten we de deuren van de Noorderkerk wijd open voor een heerlijke maaltijd.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Cursus Sense of Sabbat

Heb je het gevoel dat je wel heel veel moet? Zoek je naar een gezond levensritme? Wil je de kunst van echt pauzeren leren? Dan heeft de eeuwenoude levenswijsheid van de sabbat je zeker wat te bieden.
1 2