Uitzendingen De Kapel

“Ik had een heel bijzondere vader. Als ik iets had uitgespookt en hij had me daarover onderhanden genomen, maakte hij me daarna altijd aan het lachen. Hij ging door tot het weer goed was tussen ons”, vertelt ds. Paul Visser. In zijn meditatie trekt hij een parallel met God. Ook Hij roept je uit het donker om in Zijn licht te kunnen staan. Want wat je ook gedaan hebt, dat licht schijnt ook voor jou!

Wereldwijd wordt vandaag Kerst gevierd. We pakken groots uit: je kleedt je feestelijk, hebt inkopen gedaan voor een bijzonder maal. Het is een feest! Maar, vertelt ds. Paul Visser, gek genoeg ging God anders te werk.

Onopvallend, geruisloos bijna. Christus werd geboren in een stal, met niemand erbij. Ook in deze tijd werkt God vaak ‘onopvallend’. Hij laat zich in de regel niet met een hoop lawaai en licht horen, maar toont Zichzelf juist in het kleine. Bijvoorbeeld in een ontmoeting of een gebeurtenis waar je blij van wordt, omdat je voelt: God is er en Hij ziet mij!

Related Posts

Leave a Reply