Goede vrijdag & Pasen

http://www.youtube.com/watch?v=wX4x-rhcc_c

Paul Visser in gesprek over Goede vrijdag en Pasen.  Wat is er goed aan een dag waarop Jezus dood is gegaan?  Opstaan uit de dood, kan dat wel? En wat betekent Pasen?

Als Jezus aan het kruis hangt, dan is dat een zwarte bladzijde. Jezus geeft zijn leven in plaats van de mensen. God laat hierin zien grote liefde voor de mensen zien. In de dood van Jezus worden de mensen gered: daarom noemen we deze zwarte bladzijde Goede vrijdag.
De dood van Jezus betekende niet het eind. Op Pasen is hij uit de dood opgestaan. Dat lijkt voor mensen soms ongelooflijk, en dat was vroeger niet anders. Er zijn wel vijfhonderd getuigen die Jezus na zijn opstandig nog hebben gezien. Daar kunnen we niet om heen.
In zijn opstanding heeft Jezus de machten van zonde en dood overwonnen. De Opgestane wil ons mensen in deze overwinning meenemen: dat is Pasen!

Meer weten?
Mail naar: dominee@noorderkerk.org
http://oud.noorderkerk.org

Related Posts

Leave a Reply