(Belijdenis-) Catechese

Alle jongeren vanaf 12 jaar worden van harte uitgenodigd om mee te doen met de catechese. Juist omdat het geloof niet vanzelf gaat denken we dat je dit extraatje goed kunt gebruiken.

Ben je 12 t/m 14 jaar is er voor het eerst een catechese bijeenkomst op dinsdag 20 september om 19.00 – 20.25 uur. En vervolgens elke twee weken (in de even weken).

Ben je 15  jaar en ouder is er voor het eerst een catechese bijeenkomst op dinsdag 27 september om 19.00 – 20.25 uur. En vervolgens elke twee weken (in de oneven weken).
Zij die zich willen voorbereiden op het doen van geloofsbelijdenis zijn welkom op de belijdeniscatechisatie.

Het kan ook zo zijn dat je nog vol vragen zit over belijdenis doen of zelfs nog helemaal niet aan belijdenis denkt, maar toch samen met anderen rond een open Bijbel te spreken over de kernpunten van het geloof. Is deze catechisatie dan niet de beste manier om verder te komen? Leeftijd speelt geen rol. Het ene doel bindt het andere samen. En over en weer valt er het nodige van elkaar te leren. Dit seizoen wordt de brief van Paulus aan de Romeinen als uitgangspunt gekozen. Daar valt geweldig veel uit te leren. En vanuit die brief komen we vanzelf bij andere gedeelten uit de Bijbel terecht. Ook als je al (veel) eerder belijdenis deed, maar ging het toen wat langs je heen en wil je graag nog eens bewust met de kernzaken van het geloof kennismaken, dan ben je ook van harte welkom. Naar alle waarschijnlijkheid komen er twee groepen en komen we 1 x in de 2 weken op dinsdag bij elkaar van 20.30 – 22.00 uur.

Related Posts

Leave a Reply