Category

Verdieping

Micha cursus

Samen voor gerechtigheid

Alpha

7 februari 2023 starten we met de 2e Alpha-cursus in de Noorderkerk!

Marriage Course

Maak tijd voor elkaar – investeer in je relatie! Start 14 september. Tijdens zeven romantische en inspirerende avonden ontdek je hoe jullie relatie nog sterker kan worden en hoe jullie tijd voor elkaar kunnen maken.

Retraite

Stilte, gebed en verdieping, 13 - 16 juni 2023

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Cursus Sense of Sabbat

Heb je het gevoel dat je wel heel veel moet? Zoek je naar een gezond levensritme? Wil je de kunst van echt pauzeren leren? Dan heeft de eeuwenoude levenswijsheid van de sabbat je zeker wat te bieden.

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Bijbelklas

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.

Kringen

De kringen vormen de kleine groepen in de Noorderkerk, waar we elkaar ontmoeten en spreken we over geloven en leven als christen. Op dit moment zijn er elf kringen, samengesteld per wijk of regio en verspreid over heel Amsterdam en de omliggende gemeenten.


Kerkdiensten

Bezoek onze kerkdiensten om God en/of anderen te ontmoeten. We zingen psalmen en gezangen, luisteren naar de verkondiging, worden stil in gebed en ontmoeten elkaar bij koffie of thee na afloop. Loop gerust eens binnen en ervaar het zelf.