Category

Alpha

In september 2022 starten we met de 2e Alpha-cursus in de Noorderkerk!

Gelovige Burgers

Een negendelige serie verdiepingsdiensten over de verhouding tussen God en de publieke wereld.

Geloofsinzicht – Job

In drie avonden GeloofsInzicht gaan we onder leiding van dominee Johan Visser op ontdekkingstocht in het Bijbelboek Job, dat ons in alle rauwheid confronteert met de grote en pijnlijke vragen van het lijden.

Cursus: Vincent meets God

We kijken naar schilderijen, lezen brieven en gaan aan de hand daarvan met elkaar en de Bijbel in gesprek. Zo laten we ons inspireren in onze zoektocht naar God en de zin van het leven.

Tien woorden van leven

Een serie verdiepingsdiensten over de tien geboden.

Geloof belijden

Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Misschien dat je dan met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden?

Cursus Sense of Sabbat

Cursus over Bijbelse wijsheid over rust en genoeg

Leerhuis

Het leerhuis is een gespreksgroep die maandelijks op woensdagmorgen in de Noorderkerk wordt gehouden. In een open gesprek gaan we tijdens het leerhuis in op vragen en thema’s uit de geloofsleer en de geloofspraktijk, met het doel zowel verdieping van kennis en geloof. Dit seizoen verdiepen we ons in de Bijbelse kijk op de toekomst.

Bijbelklas

Het is heel verrijkend om samen Bijbel te lezen en te delen wat de één en de ander daarin hoort. Ervaar het zelf en doe dit seizoen mee met een serie van zes avonden rond het thema ‘God - toch net een beetje anders dan gedacht’.