Geloven in de eindtijd

We leven in tijden van grote veranderingen met veel onzekerheid. De klimaatcrisis roept een apocalyptisch ‘vijf-voor-twaalf-gevoel’ op. Het geloof dat het bijbelse einde der tijden nabij is, leeft weer onder gelovigen.
Zou jij meer inzicht willen krijgen in het bijbelse spreken over de eindtijd en hoe je in tijden van crisis en dreiging met vertrouwen en hoop kunt leven?

In een reeks van vier avonden gaan we onder leiding van dominee Johan Visser op zoek naar (nieuwe) inzichten over de eindtijd. Waar komen ideeën van het einde en de eindtijd vandaan? Wat staat er in de Bijbel geschreven over de eindtijd en hoe lees je zulke teksten? Wat hebben crises als de coronapandemie en de klimaatcrisis voor invloed op eindtijddenken?

Na het lezen van bovenstaande tekst enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in door een mail naar Anne van Berkel te sturen (anne_vanberkel@hotmail.com)

Data:  woensdag 24 maart, 7 april, 28 april en 12 mei 2021
Tijd: 20:00-22:00 uur
Locatie: Noorderkerk (ingang Noordermarkt 47)

In verband met Covid-19 volgen we de richtlijnen van het RIVM in een ruimte waar 1,5 meter afstand wordt gehouden en kunnen er maximaal 20 personen deelnemen. Wanneer fysieke samenkomsten door beperkende maatregelen geen doorgang kunnen vinden, wordt er een alternatieve invulling bedacht.