Geloof belijden

Geloof belijden: als je je geloof wil verdiepen

Zoek je verdieping in je geloof? Ben je toe aan een stap van commitment? Wil je ontdekken hoe het ‘werkt’ om te leven in relatie met God? Elk jaar zijn er in de Noorderkerk jongeren en ouderen die dat samen zoeken.

Geloof belijden is een cursus van twaalf cursus avonden en twee korte retraites in een klooster of retraitecentrum, waarin je met in een groep op ontdekkingstocht gaat naar de inhoud en de praktijk van geloven. De grote lijnen, vragen en kernpunten van het christelijk geloof komen aan bod en je wordt gestimuleerd en krijgt handvaten om je geloof vorm te geven en praktisch te maken in het leven van alledag.

Na deze cursus kun je met Pinksteren de stap van geloofsbelijdenis zetten en, als je nog niet gedoopt bent, ook gedoopt worden. Natuurlijk staat het iedereen vrij om  na de ontdekkingstocht deze persoonlijke stap wel of niet te zetten.

Wil je meer informatie of je opgeven voor deze cursus? Neem dan contact op met dominee Johan Visser: johan.visser@noorderkerk.nl / 06 48 91 93 62

Cursusavonden:
Tijd: maandag 20.00-22.00 uur
Data: 4 okt, 18 okt, 15 nov, 29 nov, 13 dec 2021, 17 jan, 31 jan, 14 feb, 7 mrt, 28 mrt, 9 mei, 23 mei 2022
Plaats: Noorderkerk, Noordermarkt 47 Amsterdam

Retraites:
We gaan twee keer op retraite: 5-6 nov 2021 en 18-19 mrt 2022;
Locatie (buiten de Noorderkerk) en tijden (vrijdagavond-zaterdag of alleen zaterdag) nog te bepalen

Tijdens de cursus gebruiken we het boek: ‘Christelijk geloof voor eeuwige beginners’ van dr. Guus Labooy, te bestellen als hardcover via o.a. Kokboekencentrum. Naast de aanschaf van het boek (€ 14,99), wordt er een bijdrage in de onkosten van retraites gevraagd.

Photo by Jon Tyson on Unsplash