Geloof belijden

Geloof belijden: als je je geloof wil verdiepen

‘Ik wil echt een stap verder en zoek een stuk verdieping!’ Je bent de enige niet. Elk jaar weer maken mensen die keus. Twintigers, veertigers of zestigers. Ze willen meer duidelijkheid over de kern van het christelijk geloof en willen ontdekken hoe het werkt om te leven in relatie met God. Geloof belijden is een cursus van dertien avonden en twee retraitedagen, waarin we met een groep op ontdekkingstocht gaan in het christelijk geloof, de Bijbel en de praktijk van geloven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: de betekenis van Jezus, zonde en vergeving, vernieuwing van je denken en doen, de functie van de Heilige Geest, je plek in de samenleving, de zin en moeite van bidden en bijbel-lezen en de rol van de kerk  Het kan dat deze ontdekkingstocht ertoe leidt dat je met Pinksteren de stap zet om je geloof te belijden en/of gedoopt te worden, maar het kan ook van niet. Dat is persoonlijk en staat iedereen helemaal vrij.

De leiding berust bij de predikanten van de Noorderkerk. Bij hen kun je ook meer informatie vragen of je opgeven: johan.visser@noorderkerk.org / 06 48 91 93 62) of paul.visser@noorderkerk.org / 06 41 91 65 07

Tijdstip:  Maandag 20.00-22.00 uur
Data:  14 oktober, 28 oktober, zaterdag 9 november Retraitedag op locatie, 18 november, 2 december, 16 december, 13 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari,  zaterdag 14 maart Retraitedag op locatie, 23 maart, 6 april, 20 april, woensdag 6 mei, woensdag 20 mei, dinsdag 26 mei (18.00 uur)

Locatie:            Noorderkerk (Driehoekskamer), Noordermarkt 47 Amsterdam