Struikelwoorden

Vier preken over lastige woorden…

Op 30 april 2023 startte een nieuwe serie verdiepingsdiensten over lastige woorden uit de Bijbel. Dat zijn van die woorden waarvan we als christenen gaan hakkelen als we ze moeten uitleggen, omdat ze irritatie bij ons oproepen en weerstand bij de ander. Maar misschien dat ze ons met vallen en opstaan wel dichter bij Christus (dé steen des aanstoots) brengen. We hebben de gemeente gevraagd wat voor hen de woorden zijn waar ze het meeste over struikelen. De respondenten gaven aan dat het dan gaat over ’toorn van God’, ‘Hel’, ‘Lijden’, ‘Oordeel’ en ‘Heiligheid’. 

Ds. Johan Visser en ds. Dick Wolters gaan dieper in op de betekenis van deze woorden en waarom ze zo veel irritatie oproepen. Uitzendingen waren in de avonddiensten van 30 april, 14 mei, 18 juni, 9 juli (geen opname door blikseminslag) en 16 juli. De vier bewaarde avonden zijn hieronder nog terug te luisteren als podcast.

De serie kunt u hier terugluisteren als podcast.

1 – De Toorn van God

2 – De Hel

3 – Lijden

4 en slot – Heiligheid

Previous PostNext Post

Related Posts

Leave a Reply