23 mei 2018: Lezing en gesprek

Een lezing & gesprek over: ‘De Slag om het hart. Over secularisatie van verlangen’ door Herman Paul met een reflectie door Sjoerd Mulder.

Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In het recent verschenen boek ‘De slag om
het hart’ betoogt Herman Paul, bijzonder hoogleraar seculariesatiestudies, dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is. Het heeft alles te maken met verlangen. Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. De vraag is daarom: wat kun je doen om het verlangen naar God te voeden?

Wanneer: 23 mei 2018

Hoe laat: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Waar: Noorderkerk

Flyer

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

  • Google Analytics
  • HotJar

Google Analytics

HotJar

Om inzicht te krijgen in waar gekeken en geklikt wordt op onze website wordt gebruik gemaakt van Hotjar cookies. Met behulp van de gegevens die door deze cookies worden verzameld kunnen we analyseren wat er op de website gedaan wordt om de website te kunnen verbeteren. Deze cookie wordt geplaatst bij het bezoek aan een pagina waarop de Hotjar code staat. De cookie bevat een unieke identifier (UUID), die het mogelijk maakt om dezelfde bezoeker op meerdere pagina’s en sessies te volgen. Deze sessie cookie wordt geplaatst om Hotjar te laten weten of een bezoeker opgenomen is in de steekproef.