Zondag 18 mei

Zondag 18 mei lezen wij in de ochtend uit een brief die ooit geschreven werd aan de christelijke gemeente in Rome en vandaag gericht is aan ons, in Amsterdam (Rom. 6:1-14). Om samen te horen waartoe wij in het licht van Pasen door Paulus – via hem van Godswege – worden aangespoord. Zonder nu alles te verklappen, kan ik je één ding beloven: het is iets om blij van te worden…!
In de avond lezen we verder uit de Openbaringen, 11:1-14. Een bijzonder visioen, waarin om te beginnen een hemelse statistiek wordt opgemaakt wat er tegen de verdrukking in aan groei van de kerk te verwachten is. Het vervolg doet denken aan woorden die ik vorige week bij Bonhoeffer las: ‘Hoe langer de wereld bestaat en hoe feller de strijd ontbrandt tussen Christus en de antichrist, des te grondiger probeert de wereld zich van christenen te ontdoen.‘ Nieuwsgierig geworden? Welkom!

Related Posts

Leave a Reply