Zondag 4 mei

Zondag 4 mei staat in de ochtenddienst het 9de gebod centraal, als opmaat voor het gesprek daarover in de wijkkringen. Deze leefregel is gegeven om ons te hoeden voor het ‘vals getuigenis’ en de schade die we elkaar daarmee berokkenen. Juist tijdens de oorlog is de vernietigende impact van ‘kwaad spreken’ op een ontstellende manier aan het licht gekomen: miljoenen zijn er slachtoffer van geworden…! Juist deze zondag gedenken wij hen. Nog altijd maken foute woorden veel stuk. Gods Geest doet uit een ander vaatje tappen: uit de woordenschat van Christus. En dat hoor je….

Zoals ik eerder heb uitgelegd in het Noorderlicht, vervalt de avonddienst; dit vanwege de jaarlijkse dodenherdenking bij het monument op de Noordermarkt met aansluitend het traditionele herdenkingsconcert in onze kerk, wat overigens voor ieder vrij toegankelijk is.

Ook dit jaar ben ik gevraagd op te treden als gastheer en ter opening een kort moment van bezinning te verzorgen. Als onderdeel van de Amsterdamse samenleving geven wij daar graag onze medewerking aan. Uiteraard op hoop van zegen.

Related Posts

Leave a Reply