Een kruis door alle dromen

Halverwege het gesprek loopt hij even weg omdat hij dat wat hij zeggen wil niet goed onder woorden kan brengen. Het tekent dr. P. J. Visser (55), die inmiddels vier jaar predikant is van de Noorderkerkgemeente in Amsterdam. „Als het over de lijdenstijd gaat, kun je gerust zeggen dat het in deze stad altijd lijdenstijd is. Maar óók Pasen.

De protestantse Noorderkerk in het hart van de Amsterdamse Jordaan is een eiland van rust in een oceaan van drukte. De kerk is zo sober dat sommigen het er kil vinden. Maar liefhebbers van dit gebouw ervaren juist in de volstrekte afwezigheid van opsmuk de warmte.

Lees het volledige stuk op http://www.digibron.nl/search/detail/6b06bd38ae122c9734bb2bdfa1938d3c/een-kruis-door-alle-dromen/315408f5-6596-1a55-a988-fbdf77c3bc1d

Related Posts

Leave a Reply