Zondagavond 30 september

Zondagavond 30 september maak ik een begin met een serie leerdiensten over de betekenis en de invulling van de ‘kerkdienst’. Het is het wekelijks weerkerend gebeuren, waar – in onderscheid met andere activiteiten – nagenoeg iedereen bij betrokken is. Terecht wordt dan ook vaak gezegd dat de kerkdienst het ‘kloppend hart’ van het gemeenteleven is. Het is dan wel van levensbelang dat dit ‘kloppend hart’ optimaal functioneert. Samen gaan we na hoe dat zit en wat er beter kan. De eerste keer staan we stil bij het nut van de kerkdienst zelf. Het thema is: Waarom zou ik naar de kerk gaan? Ooit schreef prof. dr. A.A. van Ruler onder deze titel een boekje en gaf maar liefst 20 antwoorden. Stuk voor stuk de moeite waard! En blijvend actueel! Ik werd er in ieder geval opnieuw door verrast. We lopen er samen een paar langs…

In aansluiting op de dienst is er een ‘sermontalk’ van een half uur, waarin er direct doorgevraagd kan worden op het gehoorde. Om zo van elkaar te horen wat er leeft.

Tot zondag in de kerk, Paul Visser

Related Posts

Leave a Reply