Wat is geloven?

http://www.youtube.com/watch?v=kSk7UvpnD6c

Paul Visser in gesprek met Karen naar aanleiding van de vraag ‘Wat is geloven?’

Hoe krijg je die vaste overtuiging? Hoe leer je God beter kennen?

Geloven is niet: ‘vestand op nul, blik op oneindig en zomaar wat aannemen in de ruimte’. Geloof is het vaste vertrouwen op God en Zijn Woord. Het overtuigd zijn van het bestaan van God en de waarheid van de Goddelijke openbaring. Er zo van overtuigd zijn, dat je er niet omheen kunt.

Wanneer jij je bewust wordt van het bestaan van God, dan ga je op zoek en dan wordt je relatie tussen jou en God ontwikkeld. God laat zich door de Bijbel heen in zijn hart kijken. Het is niet in een keer allemaal helder. Het is een kwestie van ‘zoeken en vinden’. Door met hem te leven leer je hem beter kennen. Bij het beter leren kennen van God zitten hele mooie momenten, maar soms ook lastige momenten. Maar als het goed gaat, wordt de band steeds hechter en steeds zekerder van de ander.

 

Meer weten?
Mail naar: dominee@noorderkerk.org
http://oud.noorderkerk.org

Related Posts

Leave a Reply