Wat is kerst?

http://www.youtube.com/watch?v=tr1UuTH1pUA

Paul Visser in gesprek met Karen naar aanleiding van de vraag ‘Wat is kerst?’

Wat betekent kerst dan in de kerk? Wat betekent het dat Jezus naar de wereld is gekomen? Waarom moest Jezus zo ‘gewoon’ zijn?

Een moment van ontmoeting, van vrij zijn, van wat extra aandacht voor elkaar. Een moment om naar uit te kijken. Maar in de kerk geloven we dat dit niet het hele verhaal is. Met kerst is Jezus, Gods Zoon, geboren.  Het bijzondere aan deze geboorte is de onopvallende manier waarop dit gebeurd is. Geen journaalitem, niet vanuit de hele wereld reacties, maar heel bescheiden in een stal.

Hij was heel ‘gewoon’ om alle afstand tussen ons en hem weg te nemen. Hij wacht niet af of wij ons met hem inlaten, maar hij is ons op die manier van dienst dat we door hem verrast worden. Hij is een mens onder de mensen. In de ontmoeting worden de mensen verrast dat hij meer is dan een mens. In Jezus worden we verrast door God zelf!

 

Meer weten?
Mail naar: dominee@noorderkerk.org
http://oud.noorderkerk.org

Related Posts

Leave a Reply