‘…dat zo trouw zondaars mint’

Zegeningen tellen, daar is alle reden toe. Want in en rond de Noorderkerk gebeuren er wekelijks verrassende dingen. Waar ik aan denk? Ik zou een hele opsomming kunnen geven. Maar beperk me tot wat echt verbaast: met de regelmaat van de klok melden zich jongeren en ouderen die meer willen weten van God. Echt een feest! We hebben het, dat geloof ik vast, te danken aan de geboorte van het Kind, over wie we op kerst weer die bekende woorden zingen: ‘…dat zo trouw zondaars mint’. Genadiger kan het niet. Als levende Heer is Hij inmiddels al zo’n tweeduizend jaar in de weer met dit nederigste werk wat er bestaat. Geen mens die zoiets vol zou houden. Daar moet je God voor wezen… Hij komt je graag op het spoor. Een zalige kerst!

Paul Visser is als predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam verbonden aan de Noorderkerk.

via http://www.kerstamsterdam.nl/nieuws/blog/3/dat-zo-trouw-zondaars-mint

Related Posts

Leave a Reply