Cursus Sense of Sabbat

Bijbelse wijsheid over rust en genoeg

Heb je het gevoel dat je wel heel veel moet? Zoek je naar een gezond levensritme? Wil je de kunst van echt pauzeren leren?

Geen mens kan zonder rust. In een hectisch en veeleisend leven en een samenleving die steeds meer op basis van het 24/7-principe wordt georganiseerd, zijn vrije tijd en rust noodzakelijk om te overleven en als mens te bloei te komen.

De sabbat, de bijbelse rustdag, is een uitnodiging tot een levensstijl van vertrouwen en dankbaarheid, die wordt gedragen door het ritme van rust en werk. Daarmee is het praktiseren van sabbat een alternatief voor een leven dat wordt beheerst door onrust en schaarste.

Ben jij benieuwd wat de eeuwenoude wijsheden van de sabbat hierover te zeggen hebben? In deze bijbelklas lezen we een aantal bijbelse teksten en verhalen over de sabbat, met oog voor spirituele en sociale achtergronden en betekenis. Daarbij gaan inhoudelijke verdieping en een open gesprek waarin we samen zoeken naar de betekenis vandaag hand in hand.

Deze cursus vindt plaats in samenwerking met HolyHub in de Noorderkerk in Amsterdam op 14 september, 28 september, 12 oktober en 26 oktober. Voor aanmelding ga naar https://holyhub.nl/sense-of-sabbat/