Prekenserie Lukas

In de periode Kerst 2018 – Pinksteren 2019 hebben dominees Paul Visser en Johan Visser een serie van 18 preken gehouden over het bijbelboek Lukas. Hieronder kunt u de preken naluisteren. U kunt ze ook downloaden om later te beluisteren. Ze zijn ook te vinden als podcast op ApplePodcast en Spotify of op ons kanaal op Soundcloud.

Eerste preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema isVerrassende wendingen’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 2 december 2018. We lezen Lukas 1, vers 5 tot 25.

Tweede preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Meisje dat het laat gebeuren’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 9 december 2018. We lezen Lukas 1, vers 26 tot 38.

Derde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Adventslied in tijden van gele hesjes’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 16 december 2018. We lezen Lukas 1, vers 39 tot 56.

Vierde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Zingend geloven’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 23 december 2018. We lezen Lukas 1, 57 – 80.

Vijfde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Ouderen ontmoeten Jezus’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 6 januari 2019. We lezen Lukas 2, vers 25 tot 52.

Zesde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Voor de goede zaak’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 20 januari 2019. We lezen Lukas 3, vers 1 tot 22.

Zevende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Zoon van Adam zoon van God’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 27 januari 2019. We lezen Lukas 3, vers 23 for 38.

Achtste preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘De test’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 17 februari 2019. We lezen Lukas 4, vers 1 tot 13.

Negende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Omdenken – een blijvende uitdaging’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 24 februari 2019. We lezen Lukas 4, vers 16 tot 29

Tiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Koning Jezus’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 3 maart 2019. We lezen Lukas 19, vers 28 tot 40

Elfde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘De dienaar die verlangt’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 24 maart 2019. We lezen Lukas 22, vers 14 tot 34

Twaalfde preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Geworstel’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 31 maart 2019. We lezen Lukas 22, vers 39 tot 53

Dertiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Geloof dat overwint’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 7 april 2019. We lezen Lukas 22, vers 54 tot 62 en 1 Johannes 5:1-13

Veertiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘De Kruisiging’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 19 april 2019. We lezen Lukas 23, vers 26 tot 48

Vijftiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘De Heer is waarlijk opgestaan’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 21 april 2019. We lezen Lukas 24, vers 1 tot 12

Zestiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘De Opgestane komt ons achterop’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 28 april 2019. We lezen Lukas 24, vers 13 tot 35

Zeventiende preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Volwassen Paasgelovigen’. Voorganger is dominee Johan Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 5 mei 2019. We lezen Lukas 24, vers 36-49, Hosea 6: 1 tot 3

Achttiende en laatste preek in een serie preken uit het bijbelboek Lukas. Thema is ‘Wereldwijd nabij’. Voorganger is dominee Paul Visser. Opgenomen in de Noorderkerk Amsterdam op 30 mei 2019. We lezen Lukas 24, vers 50 tot 53

 

 

Photo by Lukas Becker on Unsplash

 

Related Posts

Leave a Reply