Zondag 17 november

Zondag 17 november  lezen we in de ochtenddienst verder over de weg van God met Abraham en Saraï. Na dat geval met Hagar laat Hij opnieuw van zich horen. Intussen zijn er 13 jaren overheen gegaan. Wat dat zegt over Abraham en over God, en wat dat te betekenen heeft voor ons, hoop ik zondagmorgen verder uit de doeken te doen…

In de avonddienst staat Openbaringen 7:1-8 centraal. Dit visioen heeft alles te maken met de aparte en eigen weg die de Eeuwige tot op de dag van heden gaat met Israël. Eens gegeven beloften blijven van krachte en worden realiteit. Over het hoe en wat zondagavond méér!
Omdat ik op de Israëlzondag (6 oktober) niet voorging,
komt het goed uit dat dit thema nu expliciet aan de orde komt.

In aansluiting op de morgendienst is er een gemeentemaaltijd samen met al degenen die op deze ‘reünie-zondag’ naar de Noorder komen. Alle ruimte dus voor mooie ontmoetingen met oude bekenden.

In directe aansluiting op de avonddienst die rond half acht wordt afgesloten, geeft het ensemble (Zeister Kamerkoor Fidèles Sujets), dat op de kerstavonddienst optreedt, vast een voorproef weg. Zij geven een kort concert van precies een half uur. Het mes snijdt daarmee naar 2 kanten: zij kunnen vast een keer de akoestiek van de kerk ervaren én liefhebbers kunnen gratis en voor niks genieten van een mooi stuk muziek. Het programma is als volgt:

Gottfried August Homilius: 
-Herr, lehre uns bedenken (motet)
-Da es nun Abend ward (motet dubbelkorig)

Tomas Luis de Victoria:
-Magnificat primi toni (dubbelkorig)

Jan Dismas Zelenka:
-Magnificat in D-dur

Verblijf Tine in Johannesburg
Zoals misschien al bekend, blijft Tine nog enkele weken langer bij Ilse en Arjan, omdat het allemaal wat anders gaat dan verwacht. Vorige werk bleek namelijk dat het voorlopig nog niet verantwoord is om met Quinn naar Nederland te vliegen (verzekering geeft ook geen toestemming). Dit was een tegenvaller die emotioneel nogal wat losmaakte en praktisch het nodige geregel kostte qua huisvesting etc. Dat vraagt een stukje extra ondersteuning, mede omdat Arjan ook nog een paar keer naar Malawi moet vanwege zijn werk. Vandaar. De  terugvlucht staat nu geboekt op 3 december.

Related Posts

Leave a Reply