Pinksteren

http://www.youtube.com/watch?v=KngibnzSS14

Paul Visser in gesprek over Pinksteren. Waarom wordt het Pinksterfeest gevierd? Wat betekent het dat ‘God in ons’ is? Wat doet de Heilige Geest?

God heeft alles gedaan om de mensen een hand te reiken, om hen te kunnen redden. Wij mensen kunnen daar echter helemaal geen boodschap aan hebben. Met Pinksteren is God nog een stap verder gegaan. Hij is door zijn Geest in ons gekomen, om ons oog te geven voor wat hij voor ons gedaan heeft.
Paul Visser vertelt over zijn allereerste ervaring met de Heilige Geest. Tijdens het horen lezen uit de Bijbel had hij in een keer het besef en de overtuiging dat God de Levende is die hem alles te zeggen heeft. Dat maakte alles anders, de Geest werkt als een soort eyeopener.  Achteraf wordt duidelijk dat het Gods Geest was, die toen aan het werk was. De Bijbel zegt over de Heilige Geest dat hij ons leidt, ons leert wie God is en wie Jezus is en ons steeds weer herinnert aan Gods Woord. Als de Heilige Geest in je komt, ontdek je gaandeweg wie Jezus is en wat zijn bedoeling is.
Op de allereerste Pinksterdag kwamen 3000 mensen tot geloof. Die waren daar stomverbaasd over. Vanaf Pinksteren komen er elke dag nieuwe gelovigen bij. De Heilige Geest blijft aan het werk. Daarom vieren we elk jaar Pinksteren.

Meer weten?
Mail naar: dominee@noorderkerk.org
http://oud.noorderkerk.org

Related Posts

Leave a Reply