Wat is bidden?

http://www.youtube.com/watch?v=LoMCPqnbkIY

Paul Visser in gesprek met Karen naar aanleiding van de vraag ‘Wat is bidden?’

Is dat je hart luchten of komt het ook  nog ergens aan? Maakt het uit wie er bidt? Worden gebeden verhoord? Maakt het uit waarom ik bid? Welke dingen heeft God ons beloofd?

Bidden is sowieso je hart luchten. Bij God kunnen we uithuilen, maar er is ook een open oor om ons gebed te horen. Het maakt dan niet uit wie er bidt, het maakt voor God niet uit wie een beroep op hem doet.

Er is veel ervaring met gebeden die verhoord zijn, dat God deed wat mensen vroegen. Er zijn ook mensen die teleurgesteld zijn omdat het gebed niet verhoord wordt. Het maakt daarbij niet uit of je iets voor jezelf vraagt of voor een ander.

Er zit verschil in tussen de dingen die God ons heeft beloofd en onze eigen verlangens. Een kind mag erop vertrouwen dat er eten is, dat er een schoon bed is. Maar een kind heeft ook eigen verlangens, bijvoorbeeld cadeautjes voor zijn verjaardag. Jezus heeft ons leren bidden met het ‘Onze Vader’ (Mattheüs 6: 9-13). In dat gebed komen alle dingen naar voren die hij ons heeft beloofd!

 

Meer weten?
Mail naar: dominee@noorderkerk.org
http://oud.noorderkerk.org

Related Posts

Leave a Reply