Lid worden

Als je sterker betrokken wilt zijn bij de Noorderkerk, kun je lid of vriend van de kerk worden. Als protestantse kerk kent de Noorderkerk doopleden en belijdende leden. Doopleden zijn als kind gedoopt in een christelijke kerk, terwijl belijdende leden op latere leeftijd geloofsbelijdenis hebben afgelegd. Geloofsbelijdenis is een persoonlijke keuze voor het christelijk geloof, waardoor je ook deel wordt van de gemeenschap van de gelovigen.

Ter voorbereiding van de geloofsbelijdenis wordt in de Noorderkerk ieder jaar de cursus Geloof belijden aangeboden. Als je het lidmaatschap een te grote stap vindt, maar toch verbonden wil zijn met de Noorderkerk, kun je vriend worden. Als vriend ondersteun je de Noorderkerk, ontvang je uitnodigingen voor de activiteiten en kun je op je eigen manier betrokken zijn bij de kerk. Als je geen lid of vriend wilt zijn, maar de Noorderkerk toch een warm hart toedraagt, nodigen we je uit om donateur te worden. Daarmee steun je het werk van de Noorderkerk en houden we je, indien je dat wenst, op de hoogte van wat er in de Noorderkerk gebeurt.

Wil je lid, vriend of donateur worden of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Michiel Dumont via het onderstaande formulier.

ik wil lid wordenik wil vriend wordenik wil donateur wordenik wil meer informatie